Održan tradicionalni Godišnji prijem Udruženja Fulbrajtovih stipendista Srbije


Tradicionalni Godišnji prijem održan je u četvrtak, 21. decembra u Aeroklubu, uz prisustvo preko 50 alumnista, prijatelja i partnera Udruženja. Na prijemu je premijerno prikazan promotivni film Udruženja, koji možete videti klikom na ovaj link.

Specijalna gošća na prijemu bila je direktorka Incest trauma centra, gospođa Dušica Popadić, ovogodišnja laureatkinja nagrade „Predvodnik/Predvodnica“ za profesionalnu izvrsnost. Gospođa Popadić nagrađena za doprinos pozitivnim društvenim promenama u oblasti pružanja podrške deci žrtvama seksualnog nasilja i osobama koje su preživele seksualno nasilje u detinjstvu, kao i za rad na prevenciji nasilja nad decom kroz obrazovne programe. U svom obraćanju, gđa Popadić istakla je izazove sa kojima se suočila tokom godina rada sa žrtvama seksualnog nasilja, kao i neophodnost da se celo društvo uključi u rešavanje ovog problema kako bi se promene u društvu održale.

Udruženje je na prijemu ugostilo i hor International Belgrade Singers, koji su izveli nekoliko pesama iz njihovog novogodišnjeg repertoara. Imajući u vidu humanitarnu svrhu hora, te misiju hora da “vrati doborobit lokalnoj zajednici” koja je ujedno i misija Uduženja, deo novca od članarina Udruženje je odlučilo da donira upravo ovom horu. Od ove donacije hor će uz ostala sredstva pripremiti i uručiti novogodišnje paketiće deci koja se trenutno nalaze u Rehabilitacionoj klinici Dr Miroslav Zotović.

Fotografije sa prijema možete videti u galeriji ispod.