Raspisan konkurs za godišnju nagradu “PREDVODNIK/PREDVODNICA 2017”


PREDVODNIK/PREDVODNICA 2017: DA NAS INSPIRIŠE I OTVORI NOVE VIDIKE!

 

UDRUŽENJE FULBRAJTOVIH STIPENDISTA SRBIJE RASPISUJE KONKURS ZA DODELU NAGRADE ZA PROFESIONALNU IZVRSNOST „PREDVODNIK/PREDVODNICA“ 2017.

 

Nagrada „Predvodnik/Predvodnica“ ustanovljava se sa ciljem afirmacije izvrsnosti u razvoju nauke i istraživanja, unapređenja struke ili profesije, kao i promocije pozitivnih društvenih promena. Nagrada se dodeljuje za dostignuća u kalendarskoj 2016. godini.

 

Kandidatkinje i kandidati za nagradu mogu biti svi pojedinci iz Srbije, ili izuzetno grupa pojedinaca ukoliko dele zasluge za određeno profesionalno dostignuće, nezavisno od prethodnog iskustva u okviru programa stipendiranja čiji su alumnisti i alumnistkinje članovi Udruženja Fulbrajtovih stipendista Srbije.

 

Pozivamo naučne, stručne ili akademske institucije i centre u Srbiji, privredna društva, udruženja na regionalnom, lokalnom ili nacionalnom nivou, kao i pojedince i grupe pojedinaca da preuzmu prijavni formular i kandiduju najizvrsnije među nama.

 

Tražimo kandidatkinje i kandidate koji su tokom 2016. realizovali postignuće koje je značajno doprinelo razvoju nauke i istraživanja, unapređenju struke ili profesije, kao i promociji pozitivnih društvenih promena. Osnovna merila za dodelu nagrade biće novina i originalnost dostignuća zanauku i istraživanje, uticaj na razvoj naučno-istraživačke i profesionalne delatnosti, priznatost i prepoznatljivost dostignuća u naučno-istraživačkoj ili profesionalnoj zajednici, iskazano liderstvo, altruizam, pozitivan uticaj dostiguća na društvo u celini, aktuelnost i ostvarljivost promene u profesiji ili društvu koju dostignuće donosi, te u kolikoj meri ono motiviše druge na delovanje i stvaralaštvo.

 

Nagrada se sastoji od plakete, novčane nagrade i prigodne publikacije, a biće uručena na zvaničnoj svečanosti koju će organizovati Udruženje Fulbrajtovih stipendista Srbije.

 

Konkurs je otvoren do petka 17. marta 2017. godine. Prijavu u PDF formatu i propratnu dokumentaciju treba dostaviti na e-mail predvodnik@fulbright.org.rs najkasnije do 17. marta 2017. u 23:59h po srednjeevropskom vremenu. Nepotpune ili neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje. Podnosioci kandidaturabiće obavešteni elektronskim putem o učešću njihove prijave u konkursu. Ukoliko propratna dokumentacija premašuje 10MB, prijavni formular potrebno je poslati na navedenu adresu, sa objašnjenjem da će propratna dokumentacija biti poslata putem WeTransfer-a, ili nekog sličnog onlajn servisa za prenos veće količine podataka.

 

Za više detalja o postupku dodele nagrade pogledajte Pravilnik za dodelu nagrade „Predvodnik/Predvodnica“.

 

Prijavni formular možete preuzeti ovde.