SAD i RS potpisali memorandum o razumevanju


Dana 14.4.2015. godine potpisan je Memorandum o razumevanju između SAD i RS povodom saradnje na Fulbrajtovim programima razmene. Današnji dan možemo da smatramo kao jedan od istorijskih dana u srpsko-američkim odnosima!!!

Ministar prosvete Srđan Verbić i američki ambasador Majkl Kirbi potpisali su danas Memorandum o razumevanju povodom finansiranja akademskih i profesionalnih programa razmene Fulbrajt. Cilj ovog Memoranduma je da ojača saradnju obrazovnih, naučnih, instraživačkih, i profesionalnih institucija Republike Srbije i SAD.

Povodom ovog događaja ministar Verbić je rekao da će u skladu sa potpisanim Memorandumom o saradnji Srbija delimično učestvovati u finansiranju Fulbrajtovih programa razmene. Time će Srbija iskoristiti prednosti koje nudi ovaj program uključujući školovanje i usavršavanje budućih lidera u različitim oblastima. Američki ambasador Majkl Kirbi je istakao da je osnovni kvalitet ovog programa njegova dugoročnost i uticaj na duge staze. Inače, u poslednjih 15 godina bilo je oko 150 dobitnika Fulbrajtovog programa iz Srbije.

Na svečanom potpisivanju ispred Udruženja Fulbrajtovih stipendista Srbije, prisustvovao je prof. dr Boris Delibašić.

Kako je izgledao ovaj svečani čin možete videti na adresi