Godišnji prijem Udruženja Fulbrajtovih stipendista Srbije


Gradonačelnik Beograda Siniša Mali pozdravio je učesnike godišnjeg prijema Udruženja Fulbrajtovih stipendista Srbije, koji je ove godine održan u Starom dvoru.

(195)Gradonačelnik je tom prilikom podsetio da je i sam od 1997. do 1999. bio stipendista programa „Ron Braun“, zbog čega je ispunjen osećanjem radosti, ali i odgovornosti.

– Stekao sam nova znanja i iskustva i primenio ih u Srbiji i Beogradu. Nažalost, ima ljudi koji to nisu uspeli da urade, pa su se vratili u Ameriku ili otišli u neku drugu zemlju. Mislim da je naša zajednička obaveza da to ne dozvolimo. Treba maksimalno da promovišemo stipendije, doškolovavanje i stipendije, ali i da radimo na tome da stvorimo takvu privrednu klimu koja će obezbediti nova radna mesta i poslove za mlade ljude. Beograd je najveći grad u regionu, ali ima mnogo resursa koji nisu iskorišćeni. Grad je otvoren za nove projekte koje možemo zajedno da uradimo, kako bismo mladim ljudima dali mogućnost da ostanu u Srbiji – istakao je Siniša Mali. e

Na skupu su govorili i prof. dr Ivan Vujačić, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i bivši ambasador Srbije i Crne Gore u SAD, kao i Tanja Popovicki, predsednica Upravnog odbora udruženja.

i

Prof. dr Vujačić je pružio sveobuhvatan pregled srpsko-američkih odnosa, opisujući faze u kojima su se nalazili, te načine na koje ih možemo promišljati u budućnosti.

Tanja Popovicki je u svom govoru istakla misiju Udruženja, te sve što je novo rukovodstvo UFSS učinilo u prethodnoj godini. U planu su i brojne aktivnosti u 2016. godini, te dodatni rast kapaciteta Udruženja, za šta će biti poželjno uključivanje velikog broja alumnistkinja i alumnista u rad UFSS. Ispred Udruženja, Popovicki se zahvalila domaćinu i brojnim gostima, te izrazila želju da se naredne godine okupimo u još većem broju i sa jednako značajnim rezultatima iza sebe.

Više fotografija sa samog događaja možete pogledati u našoj galeriji, na sledećem linku.

delimično preuzeto: Studio B, Blic;