Konkurs za dodelu nagrade za profesionalnu izvrsnost “Predvodnik/Predvodnica 2021”


UDRUŽENJE “FULBRAJT I PRIJATELJI” RASPISUJE

KONKURS
za dodelu

NAGRADE ZA PROFESIONALNU IZVRSNOST
„PREDVODNIK / PREDVODNICA“ 2021.

Beograd, 28. februar 2021.

Nagrada „Predvodnik / Predvodnica“ ustanovljena je sa ciljem afirmacije izvrsnosti u razvoju nauke i istraživanja, unapređenja struke ili profesije, kao i promocije pozitivnih društvenih promena. Nagrada se dodeljuje za dostignuća u kalendarskoj 2020. godini.
Kandidatkinje i kandidati za nagradu mogu biti pojedinci iz Srbije, ili izuzetno grupa pojedinaca ukoliko dele zasluge za određeno profesionalno dostignuće.
Pozivamo naučne, stručne ili akademske institucije i centre u Srbiji, privredna društva, udruženja na regionalnom, lokalnom ili nacionalnom nivou, kao i pojedince i grupe pojedinaca da preuzmu prijavni formular i kandiduju najizvrsnije među nama.
Tražimo kandidatkinje i kandidate koji su tokom 2020. realizovali postignuće koje je značajno doprinelo razvoju nauke i istraživanja, unapređenju struke ili profesije, kao i promociji pozitivnih društvenih promena. Osnovna merila za dodelu nagrade biće novina i originalnost dostignuća za nauku i istraživanje, uticaj na razvoj naučno-istraživačke i profesionalne delatnosti, priznatost i prepoznatljivost dostignuća u naučno-istraživačkoj ili profesionalnoj zajednici, iskazano liderstvo, altruizam, pozitivan uticaj dostiguća na društvo u celini, aktuelnost i ostvarljivost promene u profesiji ili društvu koju dostignuće donosi, te u kolikoj meri ono motiviše druge na delovanje i stvaralaštvo.
Usled pandemije izazvane COVID19, ove godine posebno ohrabrujemo kandidature pojedinaca ili grupe pojedinaca koji su svojim nesebičnim radom i žrtvovanjem pomogli u borbi protiv virusa u Republici Srbiji.
Nagrada se sastoji od plakete, novčane nagrade i prigodne publikacije, a biće uručena na zvaničnoj svečanosti koju će organizovati Udruženje “Fulbrajt i prijatelji”.
Prijavu u PDF formatu i propratnu dokumentaciju treba dostaviti na e-mail office@fulbright.org.rs najkasnije do 30. aprila 2021. u 23:59h po srednjeevropskom vremenu. Nepotpune ili neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje. Podnosioci kandidatura biće obavešteni elektronskim putem o učešću njihove prijave u konkursu. Ukoliko propratna dokumentacija premašuje 10MB, prijavni formular potrebno je poslati na navedenu adresu, sa objašnjenjem da će propratna dokumentacija biti poslata putem WeTransfer-a, ili nekog sličnog onlajn servisa za prenos veće količine podataka.
Za više detalja o postupku dodele nagrade pogledajte Pravilnik za dodelu nagrade “Predvodnik”.  P1_Pravilnik-NAGRADA_1 2021
Formular za prijavu možete preuzeti ovde. P2_Obrazac-PRIJAVA_1 2021.