Predvodnik/Predvodnica


UDRUŽENjE „FULBRAJT I PRIJATELjI” RASPISUJE

KONKURS

za dodelu

NAGRADE ZA PROFESIONALNU IZVRSNOST

„PREDVODNIK / PREDVODNICA“

 

Nagrada „Predvodnik / Predvodnica“ ustanovljena je sa ciljem afirmacije izvrsnosti u razvoju nauke i istraživanja, unapređenja struke ili profesije, kao i promocije pozitivnih društvenih promena. Nagrada se dodeljuje za dostignuća postignuta u poslednjih pet (5) godina.

Podnosioci nominacija za dobitnika/cu Nagrade mogu biti isključivo članovi Udruženja „Fulbrajt i prijatelji“.

Kandidatkinje i kandidati za nagradu mogu biti pojedinci iz Srbije, ili grupa pojedinaca/ki koji dele zasluge za neko zajedničko postignuće, a koji su stipendisti bilo kog programa razmene Vlade SAD koji se ostvaruju u Srbiji putem ambasade SAD u Beogradu. Pozivamo svoje članove da preuzmu prijavni formular i kandiduju najizvrsnije među nama.

Tražimo kandidatkinje i kandidate koji su u prethodnih pet godina realizovali postignuća koje značajno doprinose razvoju nauke i istraživanja, unapređenju struke ili profesije, i koji su ostvarili značajan društveni angažman i time doprineli i široj društvenoj zajednici.

Osnovna merila za dodelu nagrade biće novina i originalnost dostignuća za nauku i istraživanje, uticaj na razvoj naučno-istraživačke i profesionalne delatnosti, priznatost i prepoznatljivost dostignuća u naučno-istraživačkoj, profesionalnoj, ali i široj zajednici, iskazano liderstvo, altruizam, pozitivan uticaj na društvo u celini, i mogućnost da trajno utiče na pozitivne promene i nauci, kulturi i društvu i da motiviše druge.

Nagrada se sastoji od plakete, novčane nagrade i prigodne publikacije, a biće uručena na zvaničnoj svečanosti koju će organizovati Udruženje „Fulbrajt i prijatelji”.

Prijavu u Word i PDF formatu i propratnu dokumentaciju treba dostaviti na e-mail office@fulbright.org.rs najkasnije do 31. jula 2024. u 23:59h po srednjeevropskom vremenu. Nepotpune ili neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje. Podnosioci kandidatura biće obavešteni elektronskim putem o učešću njihove prijave u konkursu. Ukoliko propratna dokumentacija premašuje 10MB, prijavni formular potrebno je poslati na navedenu adresu, sa objašnjenjem da će propratna dokumentacija biti poslata putem WeTransfer-a.

Za više detalja o postupku dodele nagrade pogledajte Pravilnik za dodelu nagrade.

 

Dokumenta:
Pravilnik
Izmene i dopune Pravilnika
Obrazac prijave

Beograd, 1. jun 2024.

 

Predsednik Udruženja

Prof. dr Ivan Vujačić