Održana vanredna skupština Udruženja


Vanredna izborna skupština Udruženja Fulbrajtovih stipendista Srbije održana je u četvrtak, 6. decembra 2018 godine, u novim prostorijama Udruženja, u ulici Zdravka Čelara 12.

Na ovoj skupštini dosadašnja predsednica Tanja Popovicki podnela je ostavku i predstavila svoj dosadašnji rad i finansijski izveštaj. Ostavka Tanje Popovicki je usvojena jednoglasnom odlukom svih prisutnih članova.

U okviru treće tačke dnevnog reda, predstavljen je i predlog o promeni naziva Udruženja u “Fulbrajt i prijatelji” (Fulbright and Friends), u skladu sa idejom proširenja njegovog članstva na sve programe naučne i stručne
razmene koje organizuje Ambasada SAD u Srbiji. Nakon diskusije doneta je odluka o promeni naziva u “Fulbrajt i prijatelji” većinom glasova.
Uz ovaj predlog predstavljen je i predlog o promeni Statuta Udruženja, koji su vezani za promenu naziva Udruženja i proširenjem članstva na polaznike drugih programa razmene koje organizuje i finansira Vlada SAD putem ambasade SAD u Srbiji. Nakon diskusije doneta je odluka većinom glasova za promenu Statuta Udruženja,.

Nakon usvajanja ostavke Tanje Popovicki i predloženih predloga , usledilo je predstavljanje kandidature za izbor predsednika/ce i potpredsednika/ce Udruženja. Imajući u vidu da se kandidovala samo jedna izborna lista u sastavu Isidora Nikolić Savin – za predsednicu i Srdjan Vidović – za potpredsednika Udruženja, nakon predstavljanja plana aktivnosti iz izborne liste, pristupilo se glasanju.

Jednoglasnom odlukom članica i članova, za predsednicu Udruženja izabrana je Isidora Nikolić Savin, a za potpredsednika Srdjan Vidović. Predsednica Udruženja istakla je da će Udruženje nastaviti da unapređuje svoj rad, nastavljajući da promoviše profesionalnu izuzetnost i pozitivne društvene promene.