Održana izborna Skupština Udruženja


Godišnja Skupština, koja je ujedno bila i izborna Skupština Udruženja Fulbrajtovih stipendista Srbije održana je u četvrtak, 30. novembra 2017. godine na Fakultetu organizacionih nauka.

Pored predstavljanja godišnjeg izveštaja o radu Udruženja, biralo se i novo rukovodstvo, odnosno predsednik/ca i potpredsednik/ca Upravnog odbora sa mandatom od dve godine.

Predstavljen je godišnji i finansijski izveštaj Udruženja za 2017. godinu, koji je jednoglasnom odlukom svih prisutnih i usvojen.

Nakon usvajanja godišnjeg i finansijkog izveštaja, usledilo je predstavljanje kandidature za izbor predsednika/ce i potpredsednika/ce Udruženja. Imajući u vidu da se kandidovala samo jedna izborna u sastavu Tanja Popovicki – za predsednicu i Isidora Nikolić Savin – za potpredsednicu Udruženja, nakon predstavljanja plana aktivnosti iz izborne liste, pristupilo se glasanju.

Odlukom većine članica i članova, za predsednicu Udruženja, po drugi put za redom, izabrana je Tanja Popovicki, a za potpredsednicu Isidora Nikolić Savin. Predsednica Udruženja istakla je da će Udruženje nastaviti da unapređuje svoj rad, kroz nastavljanje tradicije dodeljivanja godišnje nagrade „Predvodnik/Predvodnica“, umrežavanje alumnista, kao i uspostavljanje regionalne saradnje sa drugim Fulbright alumni organizacijama.