KONKURS ZA DODELU NAGRADE ZA PROFESIONALNU IZVRSNOST “PREDVODNIK/PREDVODNICA 2020”


UDRUŽENJE “FULBRAJT I PRIJATELJI” RASPISUJE KONKURS

za dodelu

 

NAGRADE ZA PROFESIONALNU IZVRSNOST

„PREDVODNIK / PREDVODNICA“ 2020.

 

Beograd, 30. jun 2020.

Nagrada „Predvodnik / Predvodnica“ ustanovljena je sa ciljem afirmacije izvrsnosti u razvoju nauke i istraživanja, unapređenja struke ili profesije, kao i promocije pozitivnih društvenih promena. Nagrada se dodeljuje za dostignuća u kalendarskoj 2019. godini.

Kandidatkinje i kandidati za nagradu mogu biti pojedinci iz Srbije, ili izuzetno grupa pojedinaca ukoliko dele zasluge za određeno profesionalno dostignuće.

Pozivamo naučne, stručne ili akademske institucije i centre u Srbiji, privredna društva, udruženja na regionalnom, lokalnom ili nacionalnom nivou, kao i pojedince i grupe pojedinaca da preuzmu prijavni formular i kandiduju najizvrsnije među nama.

Tražimo kandidatkinje i kandidate koji su tokom 2019. realizovali postignuće koje je značajno doprinelo razvoju nauke i istraživanja, unapređenju struke ili profesije, kao i promociji pozitivnih društvenih promena. Osnovna merila za dodelu nagrade biće novina i originalnost dostignuća za nauku i istraživanje, uticaj na razvoj naučno-istraživačke i profesionalne delatnosti, priznatost i prepoznatljivost dostignuća u naučno-istraživačkoj ili profesionalnoj zajednici, iskazano liderstvo, altruizam, pozitivan uticaj dostiguća na društvo u celini, aktuelnost i ostvarljivost promene u profesiji ili društvu koju dostignuće donosi, te u kolikoj meri ono motiviše druge na delovanje i stvaralaštvo.

Usled pandemije izazvane COVID19, ove godine posebno ohrabrujemo kandidature pojedinaca ili grupe pojedinaca koji su svojim nesebičnim radom i žrtvovanjem pomogli u borbi protiv virusa u Republici Srbiji.

Nagrada se sastoji od plakete, novčane nagrade i prigodne publikacije, a biće uručena na zvaničnoj svečanosti koju će organizovati Udruženje “Fulbrajt i prijatelji”.

Prijavu u PDF formatu i propratnu dokumentaciju treba dostaviti na e-mail office@fulbright.org.rs najkasnije do 30. avgusta 2020. u 23:59h po srednjeevropskom vremenu. Nepotpune ili neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje. Podnosioci kandidatura biće obavešteni elektronskim putem o učešću njihove prijave u konkursu. Ukoliko propratna dokumentacija premašuje 10MB, prijavni formular potrebno je poslati na navedenu adresu, sa objašnjenjem da će propratna dokumentacija biti poslata putem WeTransfer-a, ili nekog sličnog onlajn servisa za prenos veće količine podataka.

Za više detalja o postupku dodele nagrade pogledajte Pravilnik za dodelu nagrade “Predvodnik/Predvodnica 2020” – P1_Pravilnik-NAGRADA_1 2020 P1.1_Izmene i dopune Pravilnika-NAGRADA_1 2020

Formular za prijavu možete preuzeti ovde – P2_Obrazac-PRIJAVA_1 2020