Raspisan konkurs za dodelu nagrade za profesionalnu izvrsnost “Predvodnik/Predvodnica” za 2018. godinu


UDRUŽENJE FULBRAJTOVIH STIPENDISTA SRBIJE RASPISUJE KONKURS ZA DODELU NAGRADE ZA PROFESIONALNU IZVRSNOST „PREDVODNIK/PREDVODNICA“ 2018.

DA NAS INSPIRIŠE I OTVORI NOVE VIDIKE!

Nagrada „Predvodnik/Predvodnica“ ustanovljena je sa ciljem afirmacije izvrsnosti u razvoju nauke i istraživanja, unapređenja struke ili profesije, kao i promocije pozitivnih društvenih promena. Nagrada se dodeljuje za dostignuća u kalendarskoj 2017. godini.

Kandidatkinje i kandidati za nagradu mogu biti svi pojedinci iz Srbije, ili izuzetno grupa pojedinaca ukoliko dele zasluge za određeno profesionalno dostignuće, nezavisno od prethodnog iskustva u okviru programa stipendiranja čiji su alumnisti i alumnistkinje članovi Udruženja Fulbrajtovih stipendista Srbije.

Pozivamo naučne, stručne ili akademske institucije i centre u Srbiji, privredna društva, udruženja na regionalnom, lokalnom ili nacionalnom nivou, kao i pojedince i grupe pojedinaca da preuzmu prijavni formular i kandiduju najizvrsnije među nama.

Tražimo kandidatkinje i kandidate koji su tokom 2017. realizovali postignuće koje je značajno doprinelo razvoju nauke i istraživanja, unapređenju struke ili profesije, kao i promociji pozitivnih društvenih promena. Osnovna merila za dodelu nagrade biće novina i originalnost dostignuća za nauku i istraživanje, uticaj na razvoj naučno-istraživačke i profesionalne delatnosti, priznatost i prepoznatljivost dostignuća u naučno-istraživačkoj ili profesionalnoj zajednici, iskazano liderstvo, altruizam, pozitivan uticaj dostiguća na društvo u celini, aktuelnost i ostvarljivost promene u profesiji ili društvu koju dostignuće donosi, te u kolikoj meri ono motiviše druge na delovanje i stvaralaštvo.

Nagrada se sastoji od plakete, novčane nagrade i prigodne publikacije, a biće uručena na zvaničnoj svečanosti koju će organizovati Udruženje Fulbrajtovih stipendista Srbije.

Konkurs je otvoren do ponedeljka, 30. aprila 2018. godine.

Prijavu za konkurs možete podneti online, klikom ovde.

Alternativno, prijavu u PDF formatu i propratnu dokumentaciju možete dostaviti na e-mail predvodnik@fulbright.org.rs najkasnije do 30. aprila 2018. u 23:59h po srednjeevropskom vremenu. Nepotpune ili neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje. Podnosioci kandidatura biće obavešteni elektronskim putem o učešću njihove prijave u konkursu. Ukoliko propratna dokumentacija premašuje 10MB, prijavni formular potrebno je poslati na navedenu adresu, sa objašnjenjem da će propratna dokumentacija biti poslata putem WeTransfer-a, ili nekog sličnog onlajn servisa za prenos veće količine podataka.

Za više detalja o postupku dodele nagrade pogledajte Pravilnik za dodelu nagrade „Predvodnik/Predvodnica“.

Prijavni formular možete preuzeti ovde.

Nagrada „Predvodnik/Predvodnica“ ustanovljena je 2016. se sa ciljem afirmacije izvrsnosti u razvoju nauke i istraživanja, unapređenja struke ili profesije, kao i promocije pozitivnih društvenih promena. Više o prethodnim laureatima možete videti na:

http://fulbright.org.rs/aktivnosti/dodeljena-nagrada-predvodnica-2017-dusici-popadic-osnivacici-i-direktorki-incest-trauma-centra/

http://fulbright.org.rs/aktivnosti/dodeljena-nagrada-predvodnikpredvodnica-2016/.